Înmormântarea Regelui Mihai I

16.12.2017

Cerul este întunecat și oferă o imagine gri a momentului. Pentru această perioadă a anului vremea este bună. Nu a nins încă deși mai sunt doar nouă zile până la Crăciun. Poate că după ce Regele va fi înmormântat vremea se va schimba.

Cu siguranță vremurile se schimbă. Asistăm cu neputință la un viitor pe care nu îl putem prezice. Un viitor care va fi dictat de uneltele pe care le-am constuit în procesul de tranziție către o societate informațională.

Acum totul este conectat, informația se transmite în timp real datorită internetului și schimbările se produc cu o viteză incredibilă. În acest context să privesc cum se desfășoară tradițiile de înmormântare a Regelui mă face să mă întreb cum va fi condusă lumea viitorului.

Pe cine vom avea ca reper de valori și după ce principii ne vom ghida? Să accesăm oare o inteligență artificială generală ce o să aibă acces la toate informațiile din trecut și va judeca pe baza lor care să fie direcțiile în care ne îndreptăm? Sau poate că această tehnologie va reprezenta o nouă Coroană pe care să o punem pe capul celui ce ne dorim să ne conducă cu înțelepciune.

Acum că Regele se întoarce în elementele din care a fost compus, Universul este mai bogat cu toate cele pe care le-a văzut. Așa că cei care or să vină o să aibă cât de puțin din informația lui. Ei sunt cei pe care să îi întrebăm dacă ceea ce construim ne va aduce o lume mai bună.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *