Despre stat și politică

Am învățat anul acesta că singura speranță stă în comunitate și oamenii faini din jurul meu. “Statul” nu va face nimic pentru binele poporului, ci o să urmărească interesele unui grup de infractori pe care se pare că suntem incapabili să îi schimbăm și le oferim puterea prin faptul că nu ieșim la vot.

Cu ceva am rămas după toate încercările și protestele. Cu un grup de oameni despre care știu că împărtășesc aceleași valori și își doresc o schimbare în bine. Protestele au fost o bună ocazie de socializare.

Cred că pentru binele general al Romaniei nu se mai poate face nimic în prezent. În structura socială actuală pare că s-a ajuns la un optim de conducători infractori și persoane asistate social care să îi voteze. Oricât de mult tipăm sau protestăm această structură nu o să se schimbe în următorii 5 – 10 ani. În viitorul incert în care tot mai mult tendința este către automatizare și către digitalizare stăm mai rău. Romania o sa facă implozie.

Din păcate singura speranță este optimizarea locală și gândirea globală. Adică să colaborăm în comunități relativ restrânse care au dependență minimă față de serviciile oferite de stat. Nu-i poți salva pe toți. Mai ales dacă nu își doresc ajutorul.

Așa că după cum spune Mafia – Tin sa precizez ce conteaza pentru mine Familia, tovarasii, fanii, banii si cu anii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *