Zece ani de la terminarea liceului

Au trecut zece ani de la terminarea liceului. Zece ani în care am crescut frumos, eu, colegii mei, profesorii, liceul.

M-am bucurat sa revăd oamenii cu care timp de patru ani am pus bazele formarii noastre ca viitori adulți. Alaturi de care m-am distrat, am invatat si am visat. Ne-am schimbat putin la înfățișare. Energia și spiritul fiecăruia dintre noi a rămas neschimbat.

Din clasa mea au participat la reuniune
– Horia Stan
– Ana Gheorghe
– Cristina Banica
– Ovidiu Babeș
– Adrian Gheorghe
– Adriana Nicolae
– Chivu Laurențiu
– Petru Szedlacech
– Alexandra Frasie
– Anca Constantin
– Anca Vlahuță

Diriginta nu a participat asa ca domnul profesor de biologie Croitoru a strigat catalogul.

Liceul arata foarte bine de când a fost renovat. Clasele sunt la fel de mari și luminoase. Bancile sunt parca mai mici și cu greu mai ascunzi o carte pentru a copia. Acum pe holuri sunt dulapuri în care elevii își lasă ghiozdanul și se plimba din sala în sala pe modelul american.

La etajul unu a rămas expoziție de fotografie din excursiile organizate de domnului Stoica, profesorul de geografie.

Multi profesori au plecat din liceu. Cei care au rămas duc mai departe spiritul de excelenta și formează tinerii cum știu mai bine. M-am bucurat sa aud de la domnul Croitoru ca și-a mai echilibrat așteptările, ca preda mai puțin și le cere mai puțin elevilor. M-am intristat sa observ ca metoda a rămas relativ neschimbata și cu greu se adapteaza cuticula la nevoile și la dinamica zilelor noastre.

De la elevii de clasa a 11-a am cumpărat ca amintire un tricou și o sacoșă inscripționata cu emblema liceului.

IMG_20160612_153411.892

Seara am petrecut la Hard Rock Cafe. Marea diferența fata de balurile din liceu a fost ca nu a trebuit sa ne imbatam înainte. Mâncarea a fost delicioasa și din abundenta. Foto tonomatul lui Horia a atras multi oameni care și-au dorit o amintire cu foștii colegi. Am dansat, am făcut poze, am vorbit și am schimbat amintiri.

Ziua de ieri am trăit-o ca pe o reîntoarcere în clipele în care eram licean. Au fost multe momente în care cu greu îmi mai dădeam seama de momentul prezent și ma simteam de parca eram atunci.

Frumoasa este revedere. Sunt tare recunoscător și fericit ca am participat la acest eveniment. Sunt tanar dom’le!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *