Motivația personală a cercetării

Am ales acest parcurs cu o decizie de moment și cu o urmă de ezitare. După ce am terminat lucrarea de master domn profesor Ion IVAN m-a îndurmat să merg mai departe. Nu eram cu totul convins, însă am făcut pasul și mi-am depus dosarul. Totul s-a întâmplat pe repede înainte. În ziua depunerii nu aveam pe cineva să mă coordoneze.

Dovada ezitării a fost parcursul din primul an care nu s-a finalizat cu un succes. Însă după un an de zile în care am continuat să lucrez pe subiectele ce mă preocupă m-am hotărât să reiau studiul.

Acum am mult mai clar de ce-ul?, ce-ul? și cum-ul? în minte.

Modul în care evoluează industria IT din România îmi justifică efortul de a dobândi noi competețe și de a urmări obiectivul de a realiza ceva într-un mod creativ. Alfel rămân la statul de consumator de tehnologie și un foarte bun executant.

Doctoratul nu e neapărat forma prin care să realizez această tranziție. Îmi oferă un cadru în care să desfășor cercetare, acces la resurse și îmi permite colaborarea cu oameni care au trecut prin procese similare. Alte opțiuni sunt să dezvolți o companie, un produs sau o tehnologie. Ceea ce vizez prin aplicarea rezultatelor pe care le obțin. Pe lângă asta am partea de satisfacție că am posibilitatea de a contribui în mediul academic.

Gică Hagi le spune mai bine.

“Suntem latini, creativi, creație!”

 

“Dacă vrei pepeni, roșii, frumos, seamănă-i tată. Ca altfel ei nu cresc. Pui castraveți și vrei pepeni?”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *