Tudor Sorin – Informatică Varianta C++

Manualul pentru clasa a IX-a de la editura L&S INFORMAT cu o copertă de culoare galben deschis pe care se află o poză cu un calculator DELL. L-am tocit la propriu fașcinat, curios și plin de entuziasm. Începe așa:

Cu siguranță, toși ați văzut un calculator. Cei mai mulți dintre voi l-ați folosit ca să vă jucați. Astăzi, putem spune că orice persoană, indiferent de meserie, are nevoie de calculator. Vom da câteva exemple:

Economistul. Calculatorul îl scutește de anumite calcule plicticoase. […]

Arhitectul. Dacă în trecut elabora tot felul de proiecte pe planșe și pierdea mult timp, acum proiectele sunt realizate cu ajutorul calculatorului. […]

Medicul. Datele rezultate în urma analizelor efectuate de pacient se pot prelucra cu ajutorul calculatorului, iar diagnosticele sunt puse automat […]

Scriitorul. De acum poate renunța la hârtie, creion, gumă sau … mașină de scris. […]

Comerciantul. În ultima perioadă s-a dezvoltat comerțul pe Internet. […]

Au rămas puține meserii în care nu intervine calculatorul și numărul acestora scade permanent. Fărp nici o exagerare, putem spune că peste câțiva ani nu se va mai putea practica o meserie, care necesită calificare, fără calculator. Nici o fimă nu va mai angaja un economist, un inginer, ș.a.m.d care nu știe să folosească calculatorul. Nu exista cale mai sigură de a te rata profesional decât cea prin care nu înveți informatică.

Sunt convins că Tudor Sorin a urât să scrie aceste prime pagini din lucrarea s-a. Că le-a redactat la insistența editurii. A sărit repede peste introducere ca să treacă la subiectul ce îl pasionează. Limbajul folosit în carte este unul specific unui computer. Lipsește emoția. Lipsește entuziasmul. Tonul este pe alocuri parental.

Acest prim capitol mi-a servit drept motivație pentru alegerea parcusului în carieră. Am înțeles că scopul meu ca meseriaș în informatică este să vin în sprijinul celor care folosesc calculatorul. Eu înțelegeam acele gogomârle din limbajul de programare. Așa că puteam să vorbesc cu calculatorul și să-i spun ce au oamenii nevoie de la el.

 

1 thought on “Tudor Sorin – Informatică Varianta C++”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *