Am terminat trei forme de învățământ …

Am terminat trei forme de învățământ. Toate în domeniul Informaticii.

Norocul meu a fost că mi-am dat seama devreme că este responsabilitatea mea să mă ocup de fond. În clasa a 10-a, după experiența primului an de liceu, am reușit să îmi dau seama ce îmi place să fac și m-am hotărât să mă preocup personal de procesul de învățare.

Notele au scăzut dramatic. Relația cu unii profesori s-a degradat. Am primit remarca de la dirigintă ca “metonimic vorbind sunt o enclava”. Am rămas determinat să mă mențin pe drumul meu. Pe cativa dintre profesori ii pastrez in minte ca adevarati mentori si modele. Sunt foarte putini.

Mie mi-a plăcut foarte mult calculatorul. Maică-mea m-a dat la niște ore de calculator în școala generală. Acolo am prins gustul executând comenzi în MSDOS și terminând fiecare lecție cu o sesiune de Bomberman la dublu.

Taică-miu ne-a luat un joc pe televizor din târg cu diskete. Apoi un joc cu tastatură care avea un editor de text. În clasa a 8-a a venit cu un calculator la mâna a doua pe care a trebuit să-l vindem pe la sfârșitul clasei pentru că nu mai aveam bani. Am trăit o vreme cu frustrarea că nu ne permiteam un calculator. Cu toate asta n-am lăsat învățatul.

Pe la orele de Informatică eram numai ochi și urechi. Am tocit cartea lui Tudor Sorin. La propriu. În fiecare săptămână mergeam pe la biblioteca Liviu Rebreanu unde era o carte mare de C++ din care citem programe. Nu aveam voie să o împrumutăm acasă pentru ca era singura.

În clasa a 10-a mi-am scris primul meu program. O creație proprie. Am făcut în c++ un ceas digital. Îmi amintesc că mergeam pe jos de la piața Iancului până la piața Muncii cu Bogdan Vizureanu și Horia Stat când mi-a venit ideea să pun într-un vector structura pentru cifra 8 din care puteam să realizez orice altă cifră. L-am scris pe hârtie și l-am transcris în laboratorul de la liceu. A compilat!

Așa m-am eliberat de problemele date la clasă care păreau să nu aibă sens și scop. Am început să îmi folosesc propria imaginație și să rezolv problemele care mă preocupă personal.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *