Call Baby! – haz de necaz

Roboți industriali, bioinformatică, fabricație aditivă și inteligență artificială. Sunt tehnologiile viitorului identificate de Varujan Pambuccian în prezentarea de săptămâna trecută la Tech Hub. O analiză foarte bine pregătită cu idei despre cum va arăta viitorul societății in contextul celei de-a patra revoluții industriale.

Discuția s-a încheiat cu o dezbatere pe tema sistemului actual de educație și limitările lui în contextul acestor schimbări. Se folosesc preponderent mecanisme bazate pe memorare și reproducere care încep să-și arate dezavantajele. Orientarea către evaluare inhibă orice formă de creativitate și generează un stres psihologic care rămâne imprimat pe întreg parcursul vieții.

Din prezentare a lipsit un îndem la actiune. A fost prezentată o idee de a dezvolta asociații ce să ofere metode alternative de predare. Din păcate sistemul de stat se schimbă mult prea greu.

Cred că e un moment potrivit în care companiile să investească în educație mai mult decât o fac până acum. În programe de lungă durată care urmăresc să introducă atât competențe tehnice noi, dar mai ales să formeze competențe transversale precum creativitate, gândire critică, perseverență, adaptabilitate, inteligență emoțională.

IT-ul și-a crescut mult productivitatea în ultimii ani însă e foarte probabil să își atingă limitele în curând dacă nu găsim soluții. Daca stăm cu mâinile în sân probabil că interacțiunile noastre cu viitorul vor arăta așa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *