Amsterdam, Olanda

Am vizitat orașul Amsterdam cu ocazia participării la conferința Large Scale Scrum (LeSS). Sunt impresionat de consistența cu care a fost dezvoltat acest oraș. Totul pare la locul lui și cu greu găsești ceva care să deranjeze privirea prin nepotrivirea cu peisajul din jur.

Am vizitat Freiburg unde am vazut ce înseamă un oraș gândit pentru pietoni și bicicliști. Amsterdam face parte din aceiași categorie. Este ideal pentru mersul pe jos care face piciorul frumos sau pentru pedalat. Motiv pentru care nu am folosit deloc mijloacele de transport în comun.

Din obiectivele pe care le-am vizitat:

  • faimosul Red Light District
  • basilica St. Nicholas
  • Oude Kerk, cea mai veche clădire din Amsterdam

Orașul este unul viu. Am avut parte de o vreme extraordinar de frumoasă în toate cele patru zile. Lucru care nu se întâmplă foarte des conform spuselor localnicilor. Așa că peisajul era foarte animat. La fiecare colț de stradă întâlneai oameni care fie se plimbau cu bicicleta sau pe jos, fie savurau o “cafea” în coffeshop. Atmosfera era una foarte relaxata, de vacanță.

Participarea la cele două zile de conferință a presupus un timp limitat pentru vizitarea orașului așa că nu am ajuns la niciunul dintre muzee și nici n-am vizitat foarte multe din obiective. Cu toate astea locurile pe care le-am văzut m-au impresionat și cu siguranță voi plănui o excursie împreună cu iubita mea cât de curând posibil.

În încheiere câteva imagini…

amsderdam (1)
Trupa de șoc de la conferință (de la stănga la dreapta Adrian Baron, eu, Mihai Olaru)
amsderdam (2)
Post-It art la sediul booking.com
amsderdam (3)
O friptură corectă
amsderdam (4)
Vedere de pe canal 1
amsderdam (5)
Bicicleta – modul de transport preferat
amsderdam (6)
Vedere de pe canal 2
amsderdam (7)
Doc pentru plimbări pe canal
amsderdam (8)
Fereastra unor iubitori de pisici
amsderdam (9)
Je
amsderdam (10)
Biserica St. Nicholas

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *