Pe birou am acum două cărți de statistică și una introductivă în metodologia Six Sigma.
Category: Biblioteca
Acum citesc …
Cum ne schimbă dumnezeu creierul, Andrew Newberg și Mark Robert Waldman
Reziliența – Secretul puterii psihice, Christina Berndt
Școli care învață – a cincea disciplină aplicată în educație, Peter Senge et al.
Primele două cărți din Bibliotecă
Lansez o nouă secțiune pe blog dedicată pasiunii mele pentru citit. Voi publica cărțile pe care le achiziționez împreună cu referințe sau idei interesante pe care le-am aflat.
Cu ocazia asta îmi propun un nou obiectiv pentru site, cel de a produce content care să fie util pentru cititori. Anul trecut am început blogul ca loc de joacă în care să exersez exprimarea în scris.
Acum despre cele două cărți pe care le-am ales azi din magazinul Diverta.
Prima se numește Concentrat: cum să prosperi prin muncă profundă într-un mediu perturbator și este scrisă de Cal Newport. Versiunea în limba engleză se numește Deep work: rules for focused success in a distracted world. Tipul mai are încă patru cărți publicate, toate din categoria optimizării personale. Predă Computer Science la Universitatea Georgetown, a absolvit Dartmouth College în 2004 și are un doctorat la MIT în 2009.
A doua se numește Small data: indicii mărunte care scot la iveală trenduri în masă de Martin Lindstrom care a mai scris și bestsellerului Buyology (așa cum spune coperta). Autorul este consultant de brand pentru companii. Pe siteul lui sunt listati clienți precum Carrefour, Lego, Reebok, Nestle, Coca Cola, McDonalds și mule alte branduri cunoscute. Deja am furat un gram de inspirație de pe siteul lui așa că am așteptări mari de la carte.
Am ales prima carte pentru că știu că urmează o perioadă intensă de muncă până la vacanța de vară și vreau să îmi dezvolt câteva strategii prin care să mă concentrez.
Am folosit o serie de tehnici de time management precum Metoda Pomodoro care s-au dovedit eficace pentru activități de execuție. Acum caut metode prin care să rămân concetrat când munca nu este la fel de structurată și acțiunea se întâmplă pe moment fără posibilitatea de a mă pregăti in prealabil. Este genul de muncă specifică activității de training, consultanță și cercetare despre care am descoperit că metodele de gestionare a timpului au limitări.
Pe a doua am ales-o ca sursă de inspirație pe măsură ce învăț statistică. Cum ambele cărți fac parte din categoria de lectură motivațională sper să găsesc câteva idei care să mă țină in priză în perioada următoare.