Vine vacanțaaaaa maree!

Un beneficiu la care am renunțat când am ales să nu mai fiu angajat este concediul plătit. Lucrând de cinci ani pe proiecte, acum mi se pare un mare lux să ai zile libere plătite. Am câștigat totuși ceva mai multă flexibilitate și o vacanță mare care sa ma deconecteze de la rutină. Am câștigat timp în care să mă plictisesc și să mă ajute să vin cu o perspectivă fresh in munca pe care o fac.

Așa că trec luna august la capitolul investiții pentru un plus de energie înainte de finalul de an care de fiecare dată a fost foarte dinamic.

Anul trecut după vacanță am luat o decizie importantă de a mă concetra mai mult pe dezvoltare de produs.

Am observat cât de mari sunt provocările pe zona de testare software în companiile cu care am lucrat, așa ca am simțit o potrivire foarte bună cu misiunea Amiqa. Atunci când dezvolți într-un ritm rapid, cu livrări repetate, este inevitabil să nu strici ceva. E o problemă pe care o confirmă orice echipă cu care am discutat. De aici rolul meu alături de Amiqa e să înțelegem cum putem productiza procesele de testare și cum putem să împachetăm mai bine tehnologia pe care o dezvoltăm.

Pot să spun că ritmul de învățare a accelerat semnificativ și viața într-un start-up e foarte diferită de o companie stabilă deja pe piață. Efortul de adaptare a fost mare și s-a cumulat cu cel de a preda la facultate. Cred că vacanța e bine meritată și abia aștep să mă re-conectez cu mine.

Pe lângă odihna de rigoare, mi-am luat niște teme. Anul acesta vreau să mă concentrez mai mult pe managementul de produs, pe comunicarea în scris și colaborarea de la distanță.

Îmi doresc să fie o vară liniștită, să rămânem sănătoși și să ne bucurăm de viață!

Florin Salam – voice-over

Am făcut o sesiune creativă cu fratele meu din altă mamă Horia Stan. E un obicei pe care l-am început pe vremea când eram la liceu și ne întâlneam să lucrăm la matematică. Făceam câteva teme în grabă ca mai apoi să facem înregistrări și să cântăm la chitară. Caterincă!

Sambăta trecută am făcut un jam. Inițial ne-am propus să facem un rap cu teme “Norocu la români”. Versu’ nu s-a legat. Am căutat în secretul lui Bachus. Nimic….

Până la urmă ne-am băgat la un Salam – voice-over. O idee ce m-a lovit după ce am văzut un interviu cu el vorbind despre profunzimea la care a ajuns prin arta pe care o face. Asta e interviul original

Asta e rezultatul după vreo 3 ore de înregistrare și montaj cu vocea mea.

Știam că e dificilă misiunea la care ne băgăm. Sunt departe de a reproduce vocea și caracterul personajului. Cu toate astea ne-a distrat teribil întreg procesul și ne-am amuzat de rezultat.

Practică deliberată….

Da.. ție… ție.. ție… poate nu-ți place de mine ce-a ieșit. Nu-i nimic … avem destui fani. Totul a fost un exercitiu de practică deliberată. Pentru mine un exercițiu de dicție. Pentru Horică un exercițiu de montaj. Toate într-un timp limitat.

Sunt lucruri pe care le înveți din practică. Un meșteșug, o artă, anumite tehnici de programare.